Skip to main content

Krantjänst

Lyftkranar sedan 1951

Tjänster inom kranlyft, tunghantering och projektering

Alla våra jobb har en sak gemensam: något som är för tungt för andra måste lyftas eller förflyttas. För det använder vi huvudsakligen mobilkranar och tornkranar, men även kranbilar, skylifts och andra entreprenadmaskiner.

Varje uppdrag är unikt

Varje jobb presenterar unika utmaningar och möjligheter, något som vi hanterar med bred erfarenhet och kompetens och ett ständigt fokus på innovation och kvalitet.

Det är ingen slump att BinSell är ett högt aktat namn i branschen. Högkvalitativ utrustning och kompetenta medarbetare gör att inget är för stort eller för tungt för oss!

Har ni en utmaning åt oss?

Vi tycker om att finna lösningar till unika situationer. Vi är Sveriges främsta problemlösare inom lyft och tunghantering. Testa oss gärna – vi tål det!

Kranlyft med mobilkranar och byggkranar

Vår kärnverksamhet är kranlyft med mobilkranar och tornkranar, ibland kallade byggkranar. Vilken krantyp som är bäst lämpad avgörs helt och hållet av vad det är för typ av lyft som ska göras, samt av hur lång tid projektet beräknas pågå. Mobilkranar Mobilkranar kan snabbt flyttas, agera i trånga utrymmen och i terräng.

Tunghantering innebär att få tunga saker på rätt plats

Tunghantering är vad ni kan ta till när de nya konventionella sätten att flytta ett tungt föremål inte fungerar. En kran kanske inte kommer till. Det kan vara inne i en byggnad eller i ett bergrum. Våra små behändiga verktyg kommer in i trånga utrymmen.

CAD-teknik förbättrar och förenklar

BinSell var bland de första företagen i branschen att använda CAD-teknik för att utforma ritningar och byggskisser. Detta ger både oss och våra kunder de bästa förutsättningarna för att planera komplexa projekt. Inga överraskningar Genom att utforma kompletta tre-dimensionella ritningar över byggarbetsplatser kan vi simulera uppställningar av våra maskiner för att kontrollera lyftvärden och säkerhetsavstånd

Exempel på vanligt förekommande uppdrag

Nästan alla uppdrag har unika förutsättningar, något vi lärt oss efter årtionden av kranlyft och tunghanteringsprojekt. Vissa typer av uppdrag förekommer dock oftare än andra. Följande ger en introduktion till vad de olika maskintyperna vanligtvis används till. Mobilkranar Mobilkranar är väldigt vanliga för villamontage, båtlyft, gjutningsarbeten, rörläggning med mera.

Vi har rätt tillbehör för alla lägen

Vi har ett brett utbud av lyfttillbehör för alla typer av uppdrag. Vi hyr även ut lyfttillbehör enskilt om så behövs. Vi tillhandahåller såväl tillbehör till lyftkranar som specifik tunghanteringsutrustning. För mer information, vänligen kontakta växeln. Våra tillbehör Vi använder såväl standardtillbehör som egna konstruktioner för att ha tillgång till de mest lämpade verktygen för varje uppdrag

När ni ska hyra mobilkran eller byggkran

På BinSell tar vi helhetsansvar för de uppdrag vi får nöjet att utföra, oavsett om det rör mobilkranar, byggkranar eller tunghantering. När ni ringer till oss möts ni alltid av professionell hjälp och en positiv attityd! Vi hjälps åt tillsammans.

1951

Startade

100 +

Anställda

100 +

Antal maskiner

50 +

Nöjda kunder

Kvittens på kvalitet och omtanke om miljön

BinSell i Stockholm är certifierat enligt ISO-standarderna ISO 9001 och ISO 14001. Globalt erkänd certifiering ISO 9001 är ett bevis på vårt kvalitetsfokus vilket ger våra kunder ett kvitto på att vi kan garantera kvaliteten på våra tjänster.

Här finns vi

Våra städer

Vill du veta mer om lyft och tunghantering?